Udtryk dig!
Følg din drøm
It og medier er i sig selv blot redskaber. Historierne, billederne, produkterne – de kommer fra dig og det, du brænder for at fortælle. Linjefaget It & medie handler om at formidle, om historiefortælling. Du vil beskæftige dig med kommunikation i den bredeste forstand.
It & medie er faget for dig, som synes det er sjovt at lave fortællinger med ord, lyd, video og billeder, og som gerne vil kunne mere. Du kommer til at anvende hele mediepaletten, når du tilrettelægger og producerer for eksempel klip til YouTube, radioindslag, plakater og hjemmesider.
Hele skolen er trådløst dækket af lynhurtigt internet, og på It & medie arbejder vi på iPads og iMacs, vi har vores eget lydstudie, og vi bruger Adobe og Apples redigeringsprogrammer til lyd, foto og film.
Du skal forvente at lære at fortælle en historie og servere et budskab. Det journalistiske arbejde med at tilrettelægge og finde vinkel og motiv er gennemgående, uanset hvilket slutprodukt du sigter mod. Du lærer naturligvis at anvende programmer og forskelligt medieudstyr, og du får også snust til grundlæggende programmering.
Faget bygger oven på det allermest nørdede, altså det, som de virkelig hard core programmører og udviklere har lavet, så vi andre nemmere og hurtigere kan producere. It og medier er først og fremmest noget, vi bruger, ikke noget, vi laver selv.



Lær at lave noget, som andre gider at se
Du bliver hverken prisvindende journalist, verdenskendt fotograf, en stjerne på YouTube eller en populær blogger, hvis du ikke har noget at sige. Så enkelt er det.
På It & medie-linjen lærer du at finde budskaber, fortællinger og motiver, og du lærer at formidle disse med de mange forskellige tilgængelige medier. Du bliver fortrolig med at håndtere kamera, mikrofon, iPad og alt det software til redigering, som gør dine resultater blændende, så du for alvor skiller dig ud og bliver set og hørt.
Du får mulighed for at gå i dybden med filmkunstens elementer, når du skal lære om om manuskriptskrivning, kameraføring, lys- og lydsætning og redigering. Skolen har såvel lydstudie som veludstyrede redigeringsrum, hvor du kan klippe og færdiggøre din film. Vi bruger Final Cut Pro til redigering af film.
Også fotokunsten kan du dygtiggøre dig i. Du skal blandt andet arbejde med portræt-, reportage- og dokumentarfotografering. Skolen har et studie med green screen og fotobaggrund, som du kan øve dig i, og så bor vi i de mest fantastiske omgivelser til fotooptagelser i både natur og landsbyliv.
De journalistiske værktøjer kommer til at ligge øverst i din værktøjskasse, for alle dine ideer kræver tilrettelæggelse for at blive til et produkt, som interesserer andre end dig selv. Du vil arbejde med forskellige genrer, få afprøvet den opsøgende journalistik og lavet interviews med inspirerende mennesker. Samtidig får du indblik i og lært at anvende væsentlige journalistiske virkemidler, herunder layout.
Software og programmering
På It & medielinjen får du afprøvet forskelligt software og tilegnet dig nogle færdigheder. Det betyder, at du kan spore dig ind på, hvilken vej du senere vil gå, og at du får styrket dine chancer for at realisere drømmen, hvis din drøm at blive grafiker, webdesigner, art director eller lignende.
Du kommer til at arbejde med webdesign, grafisk design og multimedieproduktion. Til redigerings- og grafisk arbejde anvender du dels Adobe-pakkens mange programmer, som Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects og DreamWeaver, dels Apples programmer, som Final Cut Pro.
I løbet af året vil du også stifte bekendtskab med animationsfilm, 3D-design og -print, programmering af elektronisk musik og endda droner. Du vil snuse til strukturel programmering og kodning som HTML/CSS og objektorienteret programmering som JavaScript og Apples Swift.
Også robotprogrammering får du færten af, for skolen har et lokale fyldt med Lego Mindstorm-robotter.
Det er dog ikke fagets fokus at lære dig programmering, kun at give dig et indblik i programmeringsverdenen og et helt grundlæggende kendskab til, hvordan for eksempel en hjemmeside er bygget op fra bunden.


